Keittiöpuutarha parvekkeelle – näin pääset alkuun

keittiöpuutarha parvekkeelle

Monet ihmiset haluavat kasvattaa vihanneksia ja yrttejä parvekkeellaan. Ja se on helppoa! Näin saat parvekkeellesi rehevän keittiöpuutarhan riippumatta siitä, kuinka korkealla maanpinnan yläpuolella asut. Kasvattamalla vihanneksia ja yrttejä parvekkeellasi saat paitsi kauniin ja rehevän parvekkeen, myös ilon siitä, että voit korjata ja syödä jotain itse kasvattamaasi – ja se maistuu aina paremmalta! Joten miksi et kokeilisi sitä? Saatat yllättyä siitä, miten hauskaa (ja maukasta) puutarhanhoito voi olla. Parvekepuutarhanhoito on loistava tapa lisätä viherkasveja kotiisi viemättä liikaa tilaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä alkuun pääsemiseksi: 

  • Aloita keväällä tai alkukesästä, kun sää lämpenee.
  • Suunnittele, mihin haluat laittaa ruukut, laatikot ja korit. Varmista, että jätät riittävästi tilaa kävelylle ja mukaville istuimille.
  • Valitse parvekepuutarhaan sopivia kasveja. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi yrtit, mehikasvit ja pienet pensaat.
  • Muista kastella kasvit säännöllisesti ja lannoittaa ne muutaman viikon välein.

Pienellä suunnittelulla ja huolenpidolla parvekepuutarhasi kukoistaa pian! Joten lue tästä ja opi lisää siitä, kuinka tehdä paras keittiöpuutarha parvekkeelle.

Keittiöpuutarha parvekkeelle – näin onnistut

Keittiöpuutarha parvekkeelle on tehtävä niin, että se kestää tuulta ja säätä. Siksi on olemassa joitakin hyvin erityisiä ehtoja, jotka voit ottaa huomioon, jos haluat menestyä. Jos sinulla on onni, että sinulla on parveke, voit hyödyntää tilan parhaalla mahdollisella tavalla kasvattamalla omia hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Parvekelaatikot ja -ruukut ovat erinomainen tapa kasvattaa omia hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Pienellä suunnittelulla voit luoda minipuutarhan, josta saat tuoreita tuotteita koko kauden ajan.

Kun valitset parvekepuutarhaan kasvatettavia tuotteita, ota huomioon, kuinka paljon aurinko ja tuuli altistavat tilasi. Jotkin kasvit, kuten tomaatit ja paprikat, tarvitsevat täyden auringon tuottaakseen hyvin. Toiset, kuten salaatti ja lehtikaali, kestävät puolivarjoa. Toiset taas, kuten mansikat ja yrtit, suosivat täyttä varjoa. Myös tuuli on otettava huomioon, kun kasvatat kasveja parvekkeella. Jos tilasi on hyvin tuulinen, sinun kannattaa valita kasveja, jotka kestävät tuulisia olosuhteita.

Parvekkeelle voit helposti yhdistää kasvimaasi erilaisia ​​kasveja ja yrttejä

Kasveissa on hienoa se, että niitä on kaiken muotoisia, kokoisia ja värisiä. Tämän ansiosta puutarhaan voi luoda monenlaisia ulkoasuja sen mukaan, mitä haluaa saavuttaa. Jos etsit ainutlaatuisempaa ilmettä, mikset kokeilisi eri kasvien yhdistämistä keskenään? Tämä voi lisätä mielenkiintoa ja vaihtelua puutarhaan, ja se voi myös olla hyödyllistä joillekin kasveille. Esimerkiksi mansikoiden yhdistäminen kruunuihin, retiiseihin tai pinaattiin voi antaa parvekelaatikollesi aivan uuden ilmeen. Voit myös kokeilla tomaattien, porkkanoiden ja persiljan tai perunoiden, kehäkukkien ja salaattikuppien sekoittamista ja luoda minipuutarhan yhteen ruukkuun.

Keittiöpuutarha parvekkeelle – voit helposti kasvattaa yrttejäsi ympäri vuoden

Jos haluat pitää puutarhasi kunnossa kesäkuukausien ajan, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Voit helposti kylvää vihanneksia ja yrttejä koko kauden ajan ja nauttia jatkuvasta sadosta. Parhaita kesällä kylvettäviä vihanneksia ovat muun muassa lehtikaali, salaatti, porkkanat, pinaatti ja punajuuri. Näistä kasveista saat jatkuvasti tuoreita tuotteita, joita voit joko nauttia vauvavihanneksina tai antaa niiden kasvaa täysikokoisiksi. Älä siis lannistu, jos puutarhasi ei kasva yhtä nopeasti kuin naapurisi – pienellä kärsivällisyydellä ja huolenpidolla voit nauttia runsaasta sadosta koko kauden ajan.

Related Post